"Чай - це великий світ, що може поміститися у маленькій чашці!"
(Талбахан Дуругуру)
Надзвичайно цікаво та захоплююче пройшов тиждень зарубіжної літератури в Гамаліївській ЗОШ на тему: "Церемонія чаю" під керівництвом вчителя - Дропи Наталії Антонівни. Під час заходів, які відбувалися в школі, учні ознайомилися з традиціями вирощування та вживання чаю в різних країнах світу, зокрема в Китаї, Японії, Англії та Україні.
Вперше згадки про чайну церемонію зустрічаються в 1-2 століттях до нашої ери.
Церемонія приготування чаю є ритуальною формою, яка досі проводиться в країнах Східної Азії. Це не просто приготування чи подання, а мистецтво виконання цього процесу називається чайною церемонією.
В кожній країні є свої особливості приготування чаю і цей процес проходить по-різному, але у всіх них одна мета - досягти гармонії людини з природою.
Учні школи пригощалися солодощами та чаєм так як заведено в Японії та Китаї. Вони розповідали казки різних країн світу, грали в ігри та отримували подарунки.
До заходів долучилась вчитель англійської мови - Музичук Наталія Володимирівна, яка розповіла дітям про особливості чаювання в Англії. На мультимедійній дошці діти мали змогу подивитись відео про те, як чай потрапив зі Сходу до Великобританії. Учні 8 класу розіграли сценку з твору "Аліса в країні див" відомого англійського письменника Льюїса Керрола.
На території України чай не вирощують, але українці дуже полюбляють чай, вирощений в Карпатах, Криму та на Закарпатті у вигляді заварених цілющих трав звіробою, материнки, чебрецю, ромашки, м’яти, листя і цвіт суниці, пелюстки троянди і шипшини, липовий цвіт, свіжозрізані гілки вишні, малини, смородини, сливи. Однією з найбільш улюблених рослин українців є калина. Про це розповідали учні 9 класу.
Немає коментарів:
Дописати коментар