"Чайна церемонія..."

                                          "Чай - це великий світ, що може поміститися у маленькій чашці!"  
                                                                                                                                (Талбахан Дуругуру)


      Надзвичайно цікаво та захоплююче пройшов тиждень зарубіжної літератури в Гамаліївській ЗОШ  на тему: "Церемонія чаю" під керівництвом вчителя - Дропи Наталії Антонівни. Під час заходів, які відбувалися в школі,  учні   ознайомилися з традиціями  вирощування та вживання чаю в різних країнах світу, зокрема в  Китаї, Японії, Англії та Україні. 
Вперше згадки про чайну церемонію зустрічаються в 1-2 століттях до нашої ери.  
Церемонія приготування чаю є ритуальною формою, яка досі проводиться в країнах Східної Азії. Це не  просто приготування чи подання, а мистецтво виконання цього процесу називається чайною церемонією.
 В кожній країні є свої особливості приготування чаю і цей процес проходить по-різному,  але у всіх них одна мета -  досягти гармонії людини з природою. 
Учні школи пригощалися солодощами та чаєм так як заведено в Японії та Китаї. Вони розповідали казки різних країн світу, грали в  ігри та отримували подарунки. 
       До заходів долучилась вчитель англійської мови - Музичук Наталія Володимирівна, яка   розповіла дітям про особливості чаювання в Англії. На мультимедійній дошці діти мали   змогу  подивитись відео про те,  як чай потрапив зі Сходу до Великобританії. Учні 8 класу   розіграли сценку  з твору "Аліса в країні див" відомого англійського письменника Льюїса   Керрола.
    На території України чай не вирощують, але українці дуже полюбляють чай, вирощений в Карпатах,   Криму та на Закарпатті у вигляді заварених цілющих трав звіробою, материнки, чебрецю, ромашки, м’яти,   листя і цвіт суниці, пелюстки троянди і шипшини, липовий цвіт, свіжозрізані гілки вишні, малини,   смородини, сливи. Однією з найбільш улюблених рослин українців є калина. Про це розповідали учні 9   класу.









                                   









Немає коментарів:

Дописати коментар

Список педагогічних працівників Гамаліївської гімназії, які підлягають черговій атестації у 2024р.

ЗАСТАВНА ОРЕСЛАВА ВАСИЛІВНА - вчитель біології, хімії та природознавства. МАРШАЛОК ТАРАС ІГОРОВИЧ - вчитель географії.                    ...