Наша сила - в єдності !

                                        Лунає пісня солов’їна 
                                        І вітер віє степовий. 
                                        МОЯ СОБОРНА УКРАЇНА 
                                        Знов зустрічає день новий!
                                                                                (вірш "Соборна Україна") 

    З метою виховання нацiональної свiдомостi учнiв i людської гiдностi, формування рис громадянина України, виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, а також  поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу , 22 січня  в Гамаліївській ЗОШ I-II ступенів відбувся флешмоб, присвячений 100-річчю з Дня Соборності України. 
   Учні школи та вчителі об'єдналися і створили так званий символічний "живий ланцюг" під час виконання пісні: " Це моя Україна!". Діти читали вірші та співали пісні про Україну.
Даний захід  приурочений  до знаменної історичної дати 1919 року, коли було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). У цей день дві держави на основі українських земель у складі Російської та Австро-Угорської імперій об'єдналися в єдину соборну Українську державу - гаранта демократичних прав і свобод громадян.
   Ще в 1990 році в Україні була проведена масштабна акція, яка стала найяскравішою традицією свята. Саме тоді сотні тисяч українців "живим" безперервним ланцюгом вперше об'єдналися між Львовом і Києвом. 











                                       

1 коментар:

Список педагогічних працівників Гамаліївської гімназії, які підлягають черговій атестації у 2024р.

ЗАСТАВНА ОРЕСЛАВА ВАСИЛІВНА - вчитель біології, хімії та природознавства. МАРШАЛОК ТАРАС ІГОРОВИЧ - вчитель географії.                    ...